istanbul bakırköy kadıköy isim ad değiştirme avukatı

AD / İSİM DEĞİŞTİRME DAVASI VE AVUKATI | İSTANBUL KADIKÖY BAKIRKÖY

istanbul bakırköy kadıköy isim ad değiştirme avukatı

YAZININ İÇERİĞİ: İsim Değiştirme Davası Avukatı | İstanbul Kadıköy Bakırköy. Adımı nasıl değiştirebilirim? Keyfi olarak isim değiştirilebilir mi? Ad değişikliği için başvurulacak yer. Adliyede isim değiştirme nasıl yapılır? İsim değiştirmek için haklı sebepler. Yeni doğmuş bebeğin adı değiştirilebilir mi? Çocuğun ismini değiştirme, yeni doğmuş bebeğin ismini değiştirme Din değiştiren kişi adını da değiştirebilir mi? Türk vatandaşlığına geçen kişi adını değiştirebilir mi? Türk vatandaşı olanların isim değiştirmesi mümkün mü? Türk vatandaşlığına geçerken Türkçe isim alan kişinin daha sonra eski ismine dönmesi mümkün müdür? Yabancılar Türkiye’de isim değiştirebilir mi? Türk vatandaşlığına geçen biri Türkçe isim alabilir mi? Türkçe isim almak için ne yapmalıyım? Sonradan Türk vatandaşlığı alanların isim değiştirmesi. Sabıkası olan kişi, adını değiştirebilir mi? Yeni doğmuş bebeğin ismini değiştirme mümkün mü? Evlat edinilen çocuğun adı değiştirilebilir mi? Evlatlık alınan çocuğun adı değiştirilebilir mi? İsim değiştirme avukatı İstanbul avukatlık ücreti. İsim değiştirme davası mahkeme ücreti. İsim değiştirme davası ne kadar tutar?

AD / İSİM DEĞİŞTİRME

Türk hukukunda bir kişinin adını istediği zaman ve sık sık değiştirmesinin toplumsal yaşamda birçok karışıklık ve güvencesizliğe neden olabileceği göz önüne alınarak adın sürekliliği ve değişmezliği ilke olarak benimsenmiştir. Ancak adını değiştirmek isteyen kişi haklı sebepleri olduğunu ve adın değişmesiyle kişilik haklarına ilişkin korunması gereken bir menfaati olduğu kanıtlanabiliyorsa adını değiştirebilir, adının yanına ikinci bir ad ekletebilir ya da var olan ikinci adını sildirebilir. Peki keyfi olarak ad / isim değiştirmek mümkün mü? Hayır, ad değişikliği için haklı sebepler olmadan yalnızca keyfi olarak isim değiştirmek mümkün değildir.

AD/ İSİM DEĞİŞTİRMEK İÇİN BAŞVURULACAK YER

Ad/ isim değiştirme başvurusu nasıl yapılır? Adını değiştirmek isteyen kişi, ad değişikliği için hâkimi inandırabilecek haklı olduğuna inandığı sebeplerin varlığı halinde, kendi yerleşim yerindeki Asliye Hukuk Mahkemesi’nde adı değiştirme davası açmalıdır. Bu dava Nüfus müdürlüğüne karşı açılmalıdır. Örneğin kişinin yerleşim yeri İstanbul Kadıköy ise yetkili ve görevli mahkeme İstanbul Anadolu Adliyesi olacaktır. Bu halde kişinin Kadıköy isim değiştirme avukatı ya da istanbul isim değiştirme avukatı yardımından faudalanması tavsiye olunur.

Bu noktada kişilerce en merak edilen soruların başında herhangi bri dava açmaksızın yalnızca e devlet başvurusu ile ad değişikliği yapılıp yapılamayacağı sorusu gelmektedir. Belirtmek gerekir dava açmadan ad değişikliği yapmak mümkün değildir.

AD / İSİM DEĞİŞTİRMEK İÇİN HAKLI SEBEPLER

Ad değişikliği şartları ya da isim değiştirme şartları nelerdir? Kanunda, bir kişinin adını değiştirebilmesi için hâkimi ikna edebilecek haklı sebepleri olması gerektiği belirtilmiştir. Bu haklı sebeplerin ne olduğu kanunda tek tek sayılmamış, her durum ile ilgili hâkimin özel değerlendirme yapması gerektiği vurgulanmıştır. Hâkim, adını değiştirmek için dava açan kişinin sebebinin haklı olup olmadığını, ileri sürülen nedenin ve yeni alınmak istenen adın toplum değerlerine ve yasalara ters düşmeyen, özellikle başkalarına veya çevreye zarar vermeyen, incitmeyen nitelikte bulunduğunun saptanmasıyla sınırlı olarak inceler.

Ad / İsim değiştirmek için hangi nedenlerin haklı neden olarak sayılacağı, yani hangi nedenle ad / isim değiştirme davası açılırsa davanın kabul edileceği her olaya göre değişmekle birlikte, konu hakkında üst mahkemelerce verilen emsal kararlar istanbul istanbul isim değiştirme davası avukatı na yol gösterir. Bu sebeple sizin isim değiştirme sebebinizin mahkemece kabul edilecek haklı sebep kategorisine dahil edilebilmesi adına muhakkak bir istanbul ad / isim değiştirme avukatı yardımından destek almanız tavsiye edilir. 

Haklı sebepler kişiye göre öylesine çoktur ki, bunları birer birer açıklamak mümkün değildir. Yine de akla ilk gelen örnekler şunlardır; İsmin aynı yerde yaşayan ve soyadı da aynı olan bir tanıdık ile aynı olması, İsmin anlaşılmaz olması veya telaffuz edilmemesi, İsmin sahibini suçlu mevkiine koymuş olması, İsmin gülünç olması ve sahibini rencide etmesi, Ölen kardeşinin ismini almış olması, Küçüklüğünden beri nüfus kaydındaki haricinde bir isimle anılmış ve tanınmış olması, adın uzun olması gibi.

Belirtmek gerekir ki, ad isim değişikliği talebiniz gerekçeli bir şekilde izah edilmez ve kanuni dayanaklar, emsal üst mahkeme kararları dava dilekçesinde doğru bir şekilde gösterilmezse davanız reddedilecek ve bu durum sizi çok daha zorlu bir sürece sokacaktır. Eğer tüm dava sürecini bir ad / isim değiştirme avukatı ile yürütebilecek bir maddi gücünüz yoksa en azından isim değiştirme dava dilekçesini ücret karşılığında bir istanbul ad / isim değiştirme davası avukatı ile yazdırmanız davanızın temelini sağlam hale getirecektir. Kişilerin isim değiştirme davasını basit olarak görüp isim değiştirme dava dilekçesini genellikle adliye önündeki dilekçeci diye tabir edilen ve hukuk fakültesi mezunu olmayan arzu halcilere yazdırmalarının büyük hak kayıplarına sebep olabileceğini önemle vurgularız.

YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİN ADI DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Yeni doğmuş bebeğin adı değiştirilebilir mi, Çocuğun ismini değiştirme, 18 yaş altı isim değiştirme, yeni doğmuş bebeğin ismini değiştirme Google da en çok aratılan soruların başında gelmektedir. Yeni doğan bebeğin ismini değiştirme işlemi tahmin edildiğinin aksine uygulamada sıklıkla görülür. Yeni doğan bebeğimin adını değiştirmek istiyorum diyenlerin bu durumu genellikle; nüfus memurunun yazım hatası, verilen ismin çeşitli sebeplerle beğenilmemesi, ismi verdikten sonra pişman olmak ya da ebeveynlerden birinin diğerinin haberi olmaksızın yeni doğmuş bebeğin adını nüfusta farklı kaydettirmesi gibi nedenlerle yaşanmaktadır.

Yeni doğmuş bebeğin ismini değiştirme ancak haklı nedenlerin varlığı halinde mahkemelerde dava açmak yoluyla mümkündür. Çocuğun / bebeğin adının değiştirilmesi hakkı anne ve babasına aittir. Aşağıda örnek olması adına, henüz 1 aylık bebeğin ismini değiştirme imkanın olduğuna ilişkin emsal üst mahkeme kararına yer verilmiştir:

“…Davacılar 22.08.2008 tarihli dava dilekçelerinde; 25.07.2008 tarihinde doğan müşterek çocukları İkra’nın isminin nüfusa tescili sırasında yanlışlıkla İgra olarak yazıldığını ileri sürerek, küçük kızın isminin İkra olarak tashihine karar verilmesini talep ve dava etmişlerdir.

Mahkemenin, “nüfus aile kayıt tablosu ve tescil tutanağına göre davacıların iddiasının sabit bulunduğu” gerekçesiyle “davanın kabulüne” dair verdiği karar, Özel Daire’ce yukarıda yazılı gerekçeyle bozulmuş; Yerel Mahkemece, “dava dilekçesinde davacıların müşterek çocuklarının isminin yanlışlıkla ‘İgra’ olarak yazıldığını ileri sürdükleri, isim tashihi talep edilen küçüğün dava tarihi itibariyle henüz bir ayını dahi doldurmamış olması nedeniyle şu veya bu ad ile bilinip tanındığının iddia ve ispatının mümkün olmadığı, toplumda isim olarak kullanılan ve yazım kuralları bakımından da doğru ve sözlük anlamı olan ‘İkra’ yerine sözlük anlamı bulunmayan ‘İgra’nın yazılmasının tamamen harf hatasından kaynaklandığı, bu itibarla tanık dahil başkaca delil toplanmadan talebin kabulü gerektiği” gerekçesiyle önceki kararda direnilmiştir.

Davacılar duruşmada alınan beyanlarında ve dava dilekçesinde, müşterek çocuğun isminin bir hata sonucunda, yanlışlıkla ‘İkra’ yerine ‘İgra’ olarak nüfusa kayıt edildiği iddiasıyla adının düzeltilmesini istemiş olup; 01.08.2008 tarihinde nüfusa kaydedilen dava konusu küçüğün 25.07.2008 günü doğduğu ve 22.08.2008 dava tarihi itibariyle henüz bir ayını doldurmadığı; nüfusta tescil edilmiş şekliyle ‘İgra’ sözcüğünün sözlük anlamı bulunmayıp, tam aksine yazım şekli itibariyle ona benzeyen ‘İkra’ sözcüğünün sözlük anlamının bulunduğu sabittir.

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 27. maddesinin birinci fıkrasında, “Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hakimden istenebilir.” Hükmü yer almaktadır. Görülmekte olan davada, az yukarıda açıklanan maddi ve yasal olgular dikkate alındığında; dava konusu çocuğun isminin ‘İkra’ yerine ‘İgra’ olarak yazılmış olmasının, yazım işlemi sırasında yapılan bir harf hatasından kaynaklandığı ve böylece ismin düzeltilmesi için Türk Medeni Kanunu’nun 27. maddesinde öngörülen “haklı nedenkoşulunun somut olayın özelliği itibariyle gerçekleştiği, isminin düzeltilmesi istenen küçüğün dava tarihi itibariyle henüz bir ayını dahi doldurmadığı dolayısıyla başkaca delil ibrazı ve tanık dinlenilmesine yer olmadığının kabulü gerekir… Yargıtay HGK., 2009/442 E., K. 2009/465 K., 04.11.2009 T.

Bu aşamada önemle belirtmek gerekir ki, anne baba ister evli ister boşanmış olsun ebeveynlerden biri, diğerinin onayı olmadan bebeğin ismini değiştirme ya da daha doğru bir ifade ile 18 yaşından küçük çocucuğun adının değiştirilmesi davası açamaz. Boşanmayla çocuğun velayetini alan tarafın çocucğun adını tek başına değiştiremeyeceğine ilişkin detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz “Velayeti bende olan çocuğumun adını değiştirebilir miyim?” yazımızı okuyunuz veya bir istanbul isim değiştirme avukatı danışmanlığından faydalanınız.

EVLAT EDİNİLEN ÇOCUĞUN ADI DEĞİŞTİRLEBİLİR Mİ?

Evlatlık alınan çocuğun adı değiştirilebilir mi? Türk medeni kanunun 314. Maddesinde evlat edinenin isterse çocuğa yeni bir ad verebileceği düzenlenmiştir. Yani, evlat edinilen evlatlık çocuğun adı değiştirilebilir. Bu düzenlemeyle evlat edinme sonrası, çocuklara yeni bir kimlik kazandırma arzusu yatmaktadır. Fakat çocuğun daha önceden bir adı olduğu için, evlat edinme kararından sonra ancak TMK’nın 27. maddesi gereğince açılacak bir dava ile çocuğa yeni bir ad verilebilir yani evlatlık çocuğun adı ancak mahkeme kararıyla değişebeilir. Çocuk 6 yaşından mahkeme tarafından büyükse isim değişikliği konusunda çocuğun da görüşlerine de başvurulur.

DİN DEĞİŞTİREN KİŞİ, ADINI DA DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

“Kimlikte yazan din nasıl değişir?” sorusunun cevabı için lütfen buraya tıklayın. Peki din değiştiren kişi adını da değiştirebilir mi? Din değişikliği isim değiştirme. Din değiştiren isim de değiştirebilir mi? Evet, din değiştiren kişi adını da değiştirebilir. Kişinin dinini değiştirmesinin yanında kendi dinini ve kültürel yapısını yansıttığına inandığı adı kullanmak istemesi ad değişikliği için haklı bir nedendir. Aşağıda örnek olması adına, din değiştiren kişinin dini inancına uygun düşecek şekilde adının ve soyadının değişebileceğine ilişkin emsal üst mahkeme kararına yer verilmiştir:

“…Davacı vekili, dava dilekçesinde müvekkili Hasan Ç.’nin 2006 yılında nüfus kütüğünde İslam olarak gösterilen dinini Hristiyan olarak değiştirdiğini, bu nedenle geleneksel bir Hristiyan ismi olan “Gabriel” adı ile tanındığını ileri sürerek “Hasan” olan adının “Gabriel” olarak değiştirilmesini istemiş, mahkemece, bir kimsenin dinini değiştirmesi adını değiştirmesine gerekçe olamayacağı gibi isim değiştirmek için haklı bir sebebi de bulunmadığı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.

Dosya içindeki bilgi ve belgelerden özellikle dinlenen tanık beyanlarından davacının çevresinde ve arkadaşları arasında “Gabriel” ismi ile tanınıp bilindiği anlaşılmaktadır. 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 27’nci maddesine göre kişi haklı nedenlere dayanarak adının değiştirilmesini hâkimden isteyebilir. Davacının Gabriel adıyla çevresinde tanınıp bilinmesi, arkadaşları tarafından bu adla çağrılması yasanın aradığı anlamda bir haklı nedendir. Mahkemece açıklanan bu hususlar gözetilerek kanıtlanmış bulunan davada istem gibi davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken, yazılı gerekçe ile reddi doğru görülmemiştir...Yargıtay 18. HD. 2008/4134 E., 2008/5955 K., 15.05.2008 T.

“… Davacı dava dilekçesinde, Budizm’i kabul ettiğini ve nüfus kaydına da “Budist” olarak işlettiğini belirterek, “Haluk A.” olan ad ve soyadının dini inancına uygun düşen “Padmapani Paramabindu” olarak değiştirilmesini istemiş; mahkemece, davanın kabulü ile davacının ad ve soyadının istem gibi değiştirilmesine karar verilmiştir. Dosyada toplanan bilgi ve belgelere, gerektirici yasal nedenlere ve özellikle 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 27’nci ve Nüfus Yasasının 46/3. maddeleri çerçevesinde kanıtların değerlendirilmesinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacının öz adının değiştirilmesine ilişkin karar bakımından ileri sürülen temyiz itirazları yerinde değildir…” Yargıtay 18. HD. 2005/791 E.,2005/738 K., 14.2.2005 T.

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇEN KİŞİ ADINI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Türk vatandaşlığı alan kişinin içerik olarak Türkçe ad ve soyadı alması zorunlu değildir. (Yargıtay 18. HD. 1996/2181E. 1996/2777 K. 19.3.1996 T.; 18.HD.1993/24059E. 1994/2747 K. 19.03.1996 T.) Ancak 1353 sayılı kanun hükümleri gereği kişilerin yabancı isimleri Türkçe okunduğu şekilde nüfus kütüğüne kaydedilir. Örn: “Wendy Phyllis” yerine “Vendi Filiz” yazılması gibi. (Yargıtay 18.HD.2006/1153 E. .2006/1822 K. 07.03.2006 T.)

Peki Türk vatandaşı olanların isim değiştirmesi mümkün mü? Yabancılar Türkiye’de isim değiştirebilir mi? Türk vatandaşlığına geçen biri Türkçe isim alabilir mi? Türk vatandaşı olan biri ismini nasıl değiştirebilir? Türkçe isim almak için ne yapmalıyım? Sonradan Türk vatandaşlığı alanların isim değiştirmesi nasıl olur?

Uyruk değiştirmek yani yabancı birinin Türk vatandaşlığına geçmesi adın değiştirilmesi için haklı sebeptir. Aslında Türk vatandaşlığına geçenlere yeni bir ad seçme imkânı tanınmış olsa da ilk aşamada kendi adını değiştirmeyerek Türk vatandaşlığına geçen bir yabancının belli bir süre sonra kendisini daha iyi ifade edebileceğini düşünerek Türkçe bir ad almak istemesinde adını değiştirmesi için haklı sebebin varlığından söz edebiliriz. Bu halde Türk vatandaşlığına geçen kişi, Türkçe isim almak için mahkemede dava açmalıdır.

Peki Türk vatandaşlığına geçerken Türkçe isim alan kişinin daha sonra eski ismine dönmesi mümkün müdür? Evet, Türk vatandaşlığına geçerken Türkçe isim alan kişinin daha sonra eski ismine dönmesi mümkündür. Aşağıda örnek olması adına, Türk vatandaşı olduktan sonra adını değiştiren ancak daha sonra eski ismine dönmek isteyen kişinin talebinin haklı olduğuna ilişkin emsal üst mahkeme kararına yer verilmiştir:

“…Davacı, dava dilekçesinde Romanya vatandaşı iken … ile evlenerek Türk vatandaşlığına geçtiğini ve ismini … olarak değiştirdiğini, evli ve çocukları olduğunu, ülkesine gidiş gelişlerde sınır kapılarında ve havaalanlarında sorunlar yaşadığını ve mağdur olduğunu, isminin önceki ismi olan Mariana Victoria olarak değiştirilmesini istemiş, mahkemece davanın reddine karar verilmiştir. Dosya içerisindeki bilgi ve belgelerin incelenmesinde, davacının sunduğu (onaysız) pasaport suretine göre Romanya vatandaşı ve önceki isminin Mariana Victoria olduğu görülmektedir.

Türk Medeni Yasasının öngördüğü “haklı neden” bu kapsam içinde değerlendirildiğinde hâkimin bu konudaki takdiri; ileri sürülen nedenin ve yeni alınmak istenen ad veya soyadının toplum değerlerine ve yasanın buyurucu kurallarına ters düşmeyen, özellikle başkalarına veya çevreye zarar vermeyen, incitmeyen nitelikte bulunduğunun saptanmasıyla sınırlı olmalıdır. Bu belirleme yapılırken objektif koşullardan çok değiştirme isteminde bulunanın mahkemeye sunacağı özel nedenlerin dikkate alınması gerekir.

Somut olayda; mahkemece haklı nedenlerin var olup olmadığı saptanmadan, yetersiz araştırma ve eksik inceleme sonucu davanın reddine karar verilmiş olması doğru görülmemiştir... Yargıtay 18. HD.2014/16259 E., 2015/4285 K., 24.03.2015 T.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’de nasıl isim değiştirebilir?” sorusunun cevabı için ise lütfen buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz “Yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının isim değiştirmesi” başlıklı yazımızı okuyunuz.

CİNSİYET DEĞİŞTİRME AMELİYATI OLMAYAN TRANSEKSÜELLER ADINI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Anayasa Mahkemesi’nin 27 Ocak 2021 karar tarihli ve 2018/3434 başvuru numaralı kararına göre, cinsiyet değiştirme ameliyatı olmayan transseksüeller de haklı sebeplerinin varlığı halinde adını değiştirebilecektir. Cinsiyet değiştirme ameliyatı olmayan transseksüellerin ameliyat olmadan da adını değiştirebilir mi sorusuna ilişkin daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen buraya tıklayarak ilgili yazımızı okuyun ya da buraya tıklayarak bize ulaşın.

SABIKASI OLAN KİŞİ, ADINI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Sabıkalı olan kişi, haklı neden varlığı halinde mahkeme yoluyla isim değiştirilebilir. Kişinin yalnızca sabıkalı olması, isim değiştirmeye engel değildir. Çünkü ad değişmeyle, kişinin kişisel durumu örneğin TC kimlik numarası değişmez. Aşağıda örnek olması adına, sabıkası yani adli sicil kaydı olan kişilerin de haklı neden varlığında adının değişmesi imkanı olduğuna ilişkin emsal üst mahkeme kararına yer verilmiştir

“…Davacı dava dilekçesinde … olan isminin … olarak düzeltilmesini istemiş; mahkemece, davacının hırsızlık suçundan altı kaydının olduğu, herhangi bir arama durumunda adının değiştirilmesinin karışıklıklara yol açacağı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir. TMK’nın 27. maddesinde; adın değiştirilmesinin ancak haklı sebeplere dayanılarak hakimden istenebileceği, adın değiştirildiğinin nüfus siciline kayıt ve ilan olunacağı, ad değişmekle kişisel durumun değişmeyeceği bu değişiklikten zarar görenin bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebileceği hükme bağlandığından davacının adını değiştirme talebinin haklı nedene dayandığı, sabıkasının olmasının tek başına davanın reddi gerekçesi olmayacağı ve mahkemece, değişiklik kararı kesinleştiğinde ilgili yerlere bildirileceğinden karışıklık çıkmayacağı ve ayrıca tanık beyanı dikkate alındığında davanın kabulüne karar verilmesi yerine uygun bulunmayan gerekçeyle reddi doğru görülmemiştir….” Yargıtay 8. HD. 2017/7280 E., 2018/2786 K. 27.02.2018 T.

AD / İSİM DEĞİŞTİRME DAVASINDA TANIK DİNLETMEK ZORUNLU MUDUR?

Ad değiştirilmesi isteyen kişi ad değiştirilmesi için haklı sebebinin olduğunu iddia etmek ile yetinmeyecek ayrıca bunu ispat etmeye çalışacaktır. Burada kullanacağı ispat araçları ile ilgili bir sınırlama yoktur. Davacı tanık dinletebileceği gibi örneğin başka bir isimle tanındığını gösterir kayıtları da mahkemeye sunabilir.

İSİM DEĞİŞTİRİLEREK YABANCI İSİM ve SOYİSİM ALINABİLİR Mİ?

1353 sayılı yasanın emredici kurallarına aykırı olmamak koşuluyla yabancı isim ve soyisim alınabilir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için  “Yabancı isim ve soyisim alınabilir mi? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İKİ DEFA İSİM DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Anayasa Mahkemesi’nin 30.03.2012 gün 2011/34-2012/48 sayılı kararı sonrasında Türk hukukunda artık iki defa isim değişikliği yapmanın önü açılmıştır. Yani haklı sebepleri varlığı halinde iki defa ad / isim değişikliği hatta soyisim değişikliği dahi yapılabilecektir. Konuya ilişkin detaylı bilgi ve emsal üst mahkemelerine göz atmak için lütfen “İsim değiştirme davası kaç kere açılır?” yazımızı okuyunuz.

İSİM DEĞİŞTİRME DAVASI AVUKAT ÜCRETİ

İsim değişikliğine hangi avukat bakar? İsim değiştirme davasına ya da bir diğer adıyla ad değişikliği davasına isim değiştirme davasına bakan herhangi bir avukat bakabilir. İstanbul isim değiştirme davasına bakan avukatlar her ne kadar böyl bir ünvan olmasa da halk arasında isim değiştirme davası avukatı olarak da adlandırılmaktadır. Adımı değiştirmek istiyorum diyen kişinin yerleşim yerinin İstanbul olması durumunda İstanbul isim değiştirme davası avukatı ile çalışılması büyük kolaylık sağlar.

Her ne kadar İstanbul; Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Esenler, Güngören, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar gibi büyük semtlere ayrılmış olsa da İstanbulda isim değiştirme davasına bakan avukat bu semtlerin her birinin yetki alanına giren ad değişikliği davası ile ilgilenebilir. Günümüzde telefon, whatsapp, mail, zoom, skype gibi iletişim araçlarının yaygın kullanılmasıyla avukatın ofisinin İstanbuldaki hangi semtte olduğunun bu anlamda pek de önemi yoktur.

Peki İstanbul İsim değiştirme avukatı ücreti nedir? İstanbuldaki isim değiştirme davası avukat ücreti Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde yazan asgari bedellerin altına düşmemek kaydıyla isim değiştirme davasına bakan avukatlar tarafından farklı tutarlarda belirlenebilir. Bu sebeple isim değiştirme avukatı ücreti bilgisini merak edenler bu ücreti, birlikte çalışmak istedikleri avukattan bizzat öğrenmelidirler.

İsim değiştirme davası ile ilgili bir diğer merak edilen ücret bilgisi ise isim değiştirme davası mahkeme ücreti dir. O halde İsim değiştirme davası ne kadar tutar? sorusuna cevap vermek gerekirse bu tutarın her yıl zamlanan mahkeme harcı, masrafları ve gazetede ilan yayın ücreti ile değiştiğini belirterek, 2024 yılı için yaklaşık 4.000 TL civarında olduğunu söylemek mümkündür.


HIZLI İLETİŞİM


BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HUKUKİ UYARI: www.mesudebusrakucuk.av.tr resmi kaynak değildir. Paylaşılan tüm veriler bilgi amaçlı olup, olası yanlışlıklardan kaynaklı sorumluluk kabul edilmez. Kullanıcılar sunulan bilgileri ve emsal Yüksek Mahkeme kararlarını resmi kaynaklardan teyit etmelidir.

İstanbul Bağcılar Bakırköy Bahçelievler Esenler Güngören Zeytinburnu Beylikdüzü Büyükçekmece Esenyurt Avcılar Başakşehir Küçükçekmece Ataşehir Kadıköy Kartal Maltepe Pendik Sancaktepe Tuzla Ümraniye Üsküdar Kadıköy isim değiştirme davası avukatı bakırköy isim değiştirme avukatı taksim istanbul isim değiştirme davası avukatı yeni doğmuş bebeğin ismini değiştirme. yeni doğmuş bebeğin adı.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir